wolk_banner.jpg

U zoekt een psycholoog in Amersfoort?

Iedereen loopt wel eens tegen problemen aan van psychische aard. Vaak ontwikkelen deze problemen zich in fasen waarin de klachten steeds erger worden. Het is daarom belangrijk om problemen niet te laten oplopen maar vroegtijdig professionele hulp in te schakelen. Een psycholoog of psychotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de behandeling (therapie) van dit soort problemen. Psychologen en psychotherapeuten hebben vaak verschillende specialisaties en werkvelden. In het werkveld van de psychologie kunt u verschillende beroepen tegenkomen, zoals een GZ-psycholoog, Eerstelijnspsycholoog, Kinder- en jeugdpsycholoog, Klinisch psycholoog, Psychotherapeut, Psychiater of Orthopedagoog. Daarnaast kunnen psychologen zich gespecialiseerd hebben in de behandeling van bepaalde problemen, waarvoor zij scholing hebben gevolgd in specifieke methoden en technieken. Hoe breder een psycholoog geschoold is, hoe meer problematieken deze kan behandelen. Vaak blijkt dat achter een ogenschijnlijk minder groot probleem (bijv. een overspannenheid) een dieper liggend probleem (bijv. een trauma) schuil gaat. Het is dan handig dat de psycholoog ook hierop kan inspelen in plaats van dat hij de cliënt hiervoor moet doorverwijzen naar een collega die gespecialiseerd is in traumatherapie.

BrainExcel is een praktijk voor eerstelijns psychologische hulpverlening in Amersfoort met een breed aanbod aan methoden en technieken die in combinatie met elkaar een versterkend effect hebben bij de behandeling van psychische en psychosomatische klachten. Zoekt u een psycholoog in Amersfoort of omgeving, dan bent u hier op het juiste adres voor de behandeling van vaak voorkomende klachten. Wij helpen mensen met overspannenheid (burnout), stress- of depressieve klachten, slaapproblemen, angsten of relatieproblemen, maar ook kinderen met ADHD/ADD of faalangst. Met ons contactformulier is een afspraak voor een kosteloos oriënterend gesprek snel gemaakt!

Om deze klachten te behandelen worden verschillende methoden en technieken ingezet. Naast gespreksmethoden is BrainExcel als psychologenpraktijk in Amersfoort gespecialiseerd in Neurofeedback, een meer technologische methode van klachtenbehandeling. Hierbij worden klachten gereduceerd door het hersengolfpatroon te meten en via training in een rustiger staat te brengen. Vaak wordt Neurofeedback gecombineerd met andere vormen van behandeling. Kijkt u hiervoor onder overzicht van therapieën.

Roept het bovenstaande vragen bij u op, dan kunt u deze op eenvoudige wijze stellen via het contactformulier.